dissabte, 3 de febrer del 2018

LLUIS GAVALDÀ I JOSEP THIÓ - Silencis

LLUIS GAVALDÀ I JOSEP THIÓ - "silencis"


Lluís Gavaldà i Roig va nàixer el 15 d'abril de 1963. És un cantant, guitarrista i compositor que va crear el grup anomenat "Els Pets".

Josep Thió va nàixer a Barcelona l'any 1965. És músic i compositor català participant del grup de música "Sopa de Cabra". En el seu pas per aquest grup va emplear-se com guitarrista, corista i compositor. Va compondre algunes de les cançons més populars del grup. Després de la dissolució del grup va iniciar una carrera musical en solitari. Actualment ha llançat tres discos.

Aquests dos compositors van unir-se per a compondre aquesta cançó anomenada "silencis". El seu èxit ha sigut molt gran i la cançó ha rebut molt bones crítiques. La lletra i la composició han sigut tan cuidades que aquest títol està inclòs en la famosa sèrie de televisió "Polseres Vermelles".



LLETRA:

Tres o quatre gotes delatant pluja de nit filtren el sol per la finestra. Guaito com reposes nua des dels peus del llit

amb un posat ple de tendresa. Oh, quantes nits acaronant els teus dits febles. Oh, quants matins com el que ara tinc, tebi com un fil… de roba. Amagats de tanta gent que parla, teixim certeses amb la mirada. Som tan lluny d'aquest soroll salvatge, que ens fem entendre sense paraules. Dos o tres cabells mandrosos pinten els coixins amb el color d'aquesta tarda Sento com camines pel so dolç del teu vestit que entre les cuixes et delata. Oh, quants matins entrellaçant-nos com de pedra. Oh, quantes nits com la que ara tinc, tèbia com la llum… d'espelma. Amagats de tantes veus estranyes, amb els silencis omplim paisatges. Més enllà d'aquest soroll tan aspre, que ens fem entendre sense paraules. Amagats de tanta gent que parla, teixim certeses amb la mirada. Som tan lluny d'aquest soroll salvatge, que ens fem entendre sense paraules. Que ens fem entendre sense paraules… Tres o quatre gotes delatant pluja de nit…



EDUARDO JAVALOYES 1ºBATX C




1 comentari:

Daniel Goldman ha dit...

Aquest tema és una cançó amorosa que parla sobre la unió entre els dos amants. La cançó és un tipus de reflexió on es destaca la relació especial que es crea entre aquests enamorats, que com diu la lletra, s’entenen sense paraules. És una forma d’idolatrar l’amor i la seua rellevància si és un amor verdader.

La lletra és una constant reflexió sobre aquest tema. En ella, els autors recorden tots els bons moments d’amor que han viscut, tots els moments d’amor sincer on han experimentat els sentiments que es veuen a la cançó. D’alguna manera, volen recordar per aconseguir que tothom s’adone de la importància d’aquest tipus d’amor. Els autors, Lluís Gavaldà i Josep Thió, se centren a narrar, des de la seua experiència, els sentiments d’aquest amor.

En la meua opinió, és una cançó d’amor, però que escapa del clàssic mode de parlar sobre aquest tema i intenta donar-li més importància a l’amor verdader. Per altra banda, la cançó va rebre més èxit quan va sonar en la famosa sèrie “Polseres Vermelles”, pel que, personalment, crec que és una bona cançó i, a més, ha tingut la qualitat necessària per a poder ser utilitzada en aquesta sèrie.